Press "Enter" to skip to content

G5 Entertainment

G5 Entertainment är ett företag som utvecklar och förlägger spel för mobiler och för surfplattor. Bolaget grundades år 2001 och är idag noterat på Stockholmsbörsens Mid Cap-lista. Grundarna var Vlad Suglobov (som fortfarande är VD), Sergey Shults och Alexander Tabunov. Samtliga tre har fortfarande betydande aktieinnehav i företaget. G5 har utvecklat och förlagt ett flertal olika populära speltitlar. Några av dessa är följande.

 • Hidden City
 • Mahjong Journey
 • The Secret Society
 • Survivors: The Quest
 • Pirates & Pearls
 • Homicide Squad: Hidden Crimes
 • Twin Moons

G5 Entertainment är en av de största i världen på så kallade ”Hidden Object-spel”. På svenska kallar man ibland detta för ”Sök och finn-spel”. Till skillnad mot många andra spelföretag så har G5 Entertainment specialiserat sig på målgruppen kvinnor över 35 år gamla. Detta är en lojal och köpstark kundgrupp. G5 Entertainments största marknad är Nordamerika och den näst största Asien. Spelen finns för närvarande på AppStore, Google Play, Windows Store och Amazon Store.

G5s huvudkontor ligger i Stockholm. Utöver detta har man ett flertal andra kontor, för närvarande i San Francisco, på Malta, i Moskva, Kaliningrad, Charkiv och Lviv. De två senare ligger i Ukraina.

Forum

G5 Entertainments forum hos Placera

G5 Entertainments forum hos Shareville

Analyser

Analyser hos Redeye

 

2 Comments

 1. micke491 micke491 juni 15, 2018

  Aleksandr Tabunov som är G5s operativa chef har sålt 20 000 aktier idag och även om han fortfarande äger ca 530 000 aktier och 70 000 warranter som kan lösas in mot aktier. Även om han äger en stor säck aktier så e hans försäljning ändå indikation på att han tycker kursen är hög på över 500kr. Kanske dags för en liten dipp nu igen? Missade hela G5 även om ja först blev tipsad på DI:s börssnack om bolaget för typ 2 år sedan så går man ju å grämer sig lite att man inte köpte en chanspost redan då för nu e ju kursen upp typ flera hundra prosse.
  0  0
 2. Dr Phil Dr Phil maj 14, 2018

  G5s VD Vlad Suglobov intervjuas i det senaste avsnittet av Börspodden, mycket intressant intervju! Vlad verkar vara en pansarvagn som kommer kunna ta det här bolaget hur långt som helst
  0  0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.